Communicatie

Ouders en school
Voor een kleine dorpsschool zijn ouders onmisbaar. Zonder ouders geen kinderen. Zonder kinderen geen opvang en school. Zonder kindcentrum geen leefbaar dorp. Samenwerking tussen ouders en kindcentrum staat dan ook voorop in het belang van het kind.

Communicatie
Ook Kindcentrum Drijber kan niet zonder de hulp en inbreng van ouders. Zij vormen een onmisbare ondersteuning voor het onderwijzend personeel. Ouders en leerkrachten zijn immers de belangrijkste opvoeders van de kinderen op het kindcentrum. Een goede communicatie is van belang. Er zijn vaste contactmomenten, zowel gezamenlijk als individueel gericht. Zo kunt u over uw kind praten tijdens de 10-minuten-gesprekken of speciaal op afspraak. Jaarlijks wordt er, meestal samen met de andere kindcentra van CKC Drenthe een Open Dag georganiseerd.

Publicaties
Er verschijnt iedere week een digitale nieuwsbrief en ieder jaar een schoolgids. Prakische informatie is te vinden op de website. De ouders beschikken allemaal over inloggevens voor het ouderportaal 'Mijn School'. Hiervoor is ook een app voor op de telefoon beschikbaar.

Or en Mr
Via de Ouderraad en de Medezeggenschapsraad kunnen ouders invloed hebben op wat er op school gebeurt. De ouderbetrokkenheid op Kindcentrum Drijber is heel groot.